Witte Vlinder Fysiotherapie bestaat uit 5 fysiotherapeuten. Alle fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij de centrale kwaliteitsregistratie (CKR).

Marion van den Hoorn – Bekken-, thuiszorg- ParkinsonNet- en algemeen fysiotherapeut

Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie in 1984, was er werkloosheid in mijn vak. Ik heb naast administratieve werkzaamheden bij het GAK, UWV en het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk waargenomen in verschillende praktijken fysiotherapie en in Revalidatiecentrum Heliomare.
Sinds 2007 werk ik bij deze praktijk en ben ik in de maatschap gekomen.

Ellen van de Sande, Oedeem-, oncologiefysiotherapeut, en Neurorevalidatie

Afgestudeerd in 1984 in Nijmegen, sinds die tijd bijna onafgebroken werkzaam en maatschapslid op de Witte Hoeck. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, van sensomotoriek voor kinderen tot orthopedische opleidingen. In 1994 de eerste opleiding manuele lymfedrainage gevolgd. Hier blijkt mijn hart dus te liggen en vanaf die tijd heb ik alles wat met lymfedrainage en oncologie te maken heeft gevolgd.

Linda Spangeberg, Oedeem-, algemeen fysiotherapeut, Medische fitness, Neurorevalidatie

In 2003 ben ik bij de praktijk aan het werk geraakt, toen nog bekend als de Witte Hoeck aan de Lindenlaan in Wormerveer. De praktijk is doorontwikkeld tot de moderne praktijk die het nu is. Als fysiotherapeut is het mijn doel dat iemand soepeler, lichter en energieker de praktijk weer verlaat. Mijn interesse ligt op het gebied van de oncologie (kanker) en neurorevalidatie (CVA); van begeleiding tijdens de behandelingen in het ziekenhuis, tot revalidatie en training gericht op terugkeer op de werkvloer en sportclub. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn 2 kids, sta ik graag in de keuken en ben ik vaak in de sportschool te vinden.

Rick den Ouden, Revalidatie-, orthopedie ouderenzorg-, Claudicatio Intermittens-fysiotherapeut

In 2011 heb ik mijn diploma behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn laatste stage heb ik bij de Witte Hoeck gelopen en tot mijn grote vreugde kon ik hier blijven werken. Ook werk ik in verpleeghuis Evean Oostergouw, hier houd ik mij voornamelijk bezig met revalidatie orthopedie en patiƫnten met een terminale ziekte.

Irene Tromp, Algemeen -, COPD-, thuiszorgfysiotherapeut


In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam en kreeg ik werk in een verzorgingstehuis in Amsterdam en in een dependance van deze werkgever, een particuliere praktijk in IJburg, waar ik 12 jaar met plezier heb gewerkt. In 2018 vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ben ik begonnen in de Witte Hoeck! Hier heb ik mij gespecialiseerd in de COPD- en thuiszorg behandeling. Ik ben aangesloten bij het Longnetwerk Zaanstreek.

Lida Scheurwater-Meijns, Praktijk ondersteuner


Sinds 1974 ben ik praktijk ondersteuner en balie medewerkster op de Witte Hoeck.
Daarnaast ben ik vanaf 1987 vrijwilliger bij de EHBO, tot 2009 actief geweest als bestuurslid.