Witte Vlinder Fysiotherapie bestaat uit 9 fysiotherapeuten en een praktijk ondersteuner. Alle fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven bij de centrale kwaliteitsregistratie (CKR)

Sjoerd Beets

Manueel- en Algemeen fysiotherapeut

Ik ben geboren in Wormerveer wat het extra leuk maakt om hier te werken en met regelmaat oude bekenden tegen het lijf te lopen.

Begin dit jaar heb ik mijn Master of Science Specialized Physical Therapie in de richting van de Manueel therapie mogen behalen. Om deze studie te behalen heb ik mij tijdens mijn afstudeeronderzoek specifiek gericht op heup artrose. Manueel therapie bestaat in vele vormen. Ik ben geschoold volgens methode vd Bijl, ook wel de eggshell methode. Bij deze methode wordt er gekeken naar het lichaam als één geheel en er wordt geen gebruik gemaakt van harde en/of snelle bewegingen. Hiermee is de methode ook in te zetten bij ouderen.
Naast mijn werk ben ik bijna dagelijks bezig met waterpolo. Dit doe ik bij De Ham waar ik al jaren aanvoerder ben van het eerste team wat op het hoogste niveau van Nederland (eredivisie) uitkomt. Tenslotte kan ik erg genieten van de natuur, vrienden, familie en natuurlijk mijn vriendin.
 
BIG nummer – 19913398304

Ik ben Lianne Blonk, 28 jaar, en ben vanaf 31 augustus met veel plezier het team van de Witte Vlinder Fysiotherapie komen versterken. Sinds 2016 ben ik oedeemfysiotherapeut en vanaf dit jaar mag ik mij, na drie jaar hard studeren, Master of Science oncologie fysiotherapeut noemen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in Dry Needling, medical taping, lymfetaping en medisch fitness. Ik ben aangesloten bij het oedeemnetwerk Zaanstreek, oncologienetwerk Zaanstreek/Waterland en Onconet. Het revalideren en begeleiden van mensen met kanker (en na kanker) vind ik ontzettend waardevol, waarbij je vaak in een zware periode van iemands leven als oncologisch fysiotherapeut van veel betekenis kunt zijn. Naast mijn werk hou ik veel van buiten zijn, genieten van de mooie dingen in het leven met mijn vriend, familie en vrienden. En vooral gezelligheid!

BIG nummer – 89916920904

Lianne Blonk

Oncologie-, Oedeem- en Algemeen fysiotherapeut

Monique van Duijn

Oedeem-, Oncologie- en Algemeen fysiotherapeut

In 2014 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en daarna heb ik me gespecialiseerd in de oedeemfysiotherapie en de oncologie. Na eerst werkervaring opgedaan te hebben bij andere praktijken, ben ik sinds maart 2021 werkzaak bij De Witte Vinder Fysiotherapie.

Naast het helpen oplossen van de lichamelijke klachten, trekt het psychosomatische deel van mijn werk mij ook  sterk aan. Hiermee wordt het verband tussen het fysieke lichaam en hoe daar mee omgegaan wordt  bedoeld.

Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn hond, waar ik graag mee op uit trek naar de bossen of het strand. Ook vind ik het erg leuk om lekker te koken en vind ik het gezellig om familie of vrienden te bezoeken.

BIG nummer – 19918334704

Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie in 1984, kon ik niet gelijk aan het werk. Ik ben moeder geworden en heb administratief werk gedaan bij  het GAK, UWV en het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Via het RKZ is het gelukt om weer werk te vinden als fysiotherapeut en heb ik waargenomen in verschillende praktijken fysiotherapie en in Revalidatiecentrum Heliomare. 

Mijn interesse lag na mijn bevallingen bij de bekkenregio: bekkenpijn en bekkenbodemklachten. Ik heb cursussen/opleidingen gedaan bij o.a. het NPI, SOMT en Cecile Röst en ben me tevens gaan specialiseren in de thuisbehandeling en het behandelen van neurologische klachten. Ik ben les gaan geven in Nordic Walking en gaf sportief wandelen.  

Sinds 2007 werk ik met veel plezier bij de de Witte Hoeck en nu de Witte Vlinder en ben ik in de maatschap gekomen. In mijn vrije tijd ben ik oppasoma, doe ik aan zeilen, nordic walking, spinning, speel ik alt-saxofoon in het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en lees ik graag. 

BIG nummer – 19035450104

Marion van den Hoorn

Bekken-, Thuiszorg-, Parkinson- en Algemeen fysiotherapeut

Rick den Ouden

Revalidatie-, Orthopedie-, Ouderen zorg-, Claudicatio Intermittens- en Algemeen fysiotherapeut

In 2011 heb ik mijn diploma behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn laatste stage heb ik bij de Witte Hoeck gelopen en tot mijn grote vreugde kon ik hier blijven werken. Ook werk ik in verpleeghuis Evean Oostergouw, hier houd ik mij voornamelijk bezig met revalidatie orthopedie en patiënten met een terminale ziekte.

BIG nummer – 19914157704

Mijn naam is Claudia van Paddenburg. Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de Hogeschool v Amsterdam en ben sindsdien werkzaam als algemeen fysiotherapeute.
Ik werk 3 dagen bij Recura Revalidatie en sinds 15 februari ook 1 dag per week bij de Witte Vlinder. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in hartrevalidatie, COPD, orthopedische/chirurgische  revalidatie, amputatie/prothetisering, medische fitness en medical taping. 
Naast enthousiast fysiotherapeute ben ik ook trotse moeder van 2 dochters en redelijk fanatiek sporter. Ik help bij de begeleiding van het waterpoloteam van mijn dochter en doe zelf aan fitness, wandelen, hardlopen en spinning.

BIG nummer – 29050635004

Claudia van Paddenburg

Hartrevalidatie, COPD, Orthopedische/Chirurgische revalidatie en Algemeen fysiotherapeut

Ellen van de Sande

Oedeem- , Oncologie- , Neurorevalidatie- en Algemeen fysiotherapeut

Afgestudeerd in 1984 in Nijmegen, sinds die tijd bijna onafgebroken werkzaam en maatschapslid op de Witte Hoeck. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, van sensomotoriek voor kinderen tot orthopedische opleidingen. In 1994 de eerste opleiding manuele lymfedrainage gevolgd. Hier blijkt mijn hart dus te liggen en vanaf die tijd heb ik alles wat met lymfedrainage en oncologie te maken heeft gevolgd.

BIG nummer – 89034903504

In 2003 ben ik bij de praktijk aan het werk geraakt, toen nog bekend als de Witte Hoeck aan de Lindenlaan in Wormerveer. De praktijk is doorontwikkeld tot de moderne praktijk die het nu is. Als fysiotherapeut is het mijn doel dat iemand soepeler, lichter en energieker de praktijk weer verlaat. Mijn interesse ligt op het gebied van de oncologie (kanker) en neurorevalidatie (CVA); van begeleiding tijdens de behandelingen in het ziekenhuis, tot revalidatie en training gericht op terugkeer op de werkvloer en sportclub. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn 2 kids, sta ik graag in de keuken en ben ik vaak in de sportschool te vinden.

BIG nummer – 99059831804

Linda Spangenberg

Oedeem-, Algemeen-, Medische fitness-, en Neurorevalidatie fysiotherapeut

Irene Tromp

COPD-, Algemeen- en Covid-19 fysiotherapeut

Mijn naam is Irene Tromp en ik ben hier met veel plezier sinds 2018 werkzaam. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in de behandeling van COPD en ben ik aangesloten bij het COPD netwerk.
Naast mijn werk ben ik vooral een trotse moeder van 2 dochters, houd ik van creatief bezig zijn en ga ik graag skieen.

BIG nummer – 39061991404

Ik ben opgeleid tot sociaal pedagoog met psychologie als bijvak. Daarnaast ben ik ook Tinnitus Therapeut.

Met het ouder worden voelde ik dat yoga wel iets voor mij zou kunnen betekenen. Mijn “yogawieg” stond bij Sonja Smit in Koog aan de Zaan. De sfeer was daar heerlijk: niets hoefde, alles mocht. Voor mij werd yoga daardoor: laat het zijn zoals het is. Het gaf mij het gevoel van oogsten en niet dat ik een stapje erbij moest zetten. In deze sfeer vul ik ook mijn lessen in.

Opleiding:

De yoga voelde zo goed, dat het mij inspireerde om zelf docent te worden.
Na de opleiding Hatha Yoga, gebaseerd op Critical Alignment Yoga, bij Dirk Jan lust, volgde ik bijscholing voor 50-plus yoga bij Sonja Smit. Ik verdiepte mij in Yin Yoga en Stoel Yoga. 

 

Lia Kok, Yoga Docent

Lida Scheurwater

Praktijk ondersteuner

Sinds 1974 ben ik praktijk ondersteuner en balie medewerkster op de Witte Hoeck en daarna Witte Vlinder Fysiotherapie.
Daarnaast ben ik vanaf 1987 vrijwilliger bij de EHBO, tot 2009 actief geweest als bestuurslid.